Kutatói-hallgatói workshop a tehetséggondozás jegyében

Az oktatás mellet a kutatás is igen komoly jelentősséggel bír egy pedagógusképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmény életében. Munkánk nem lenne teljes, ha nem történne meg a kutatáshoz és fejlesztéshez szükséges szakmai tudás megszerzése és továbbadása, illetve a legfrissebb kutatási eredmények gyakorlati alkalmazása a képzésben. A kutatásalapú értelmiségi képzés minél szélesebb körű megvalósítására törekszünk, kutatási eredményeink felhasználói is vagyunk egyben. Fontos az empirikus társadalomtudományi kutatások támogatása, a pedagógiai kultúra megújítása, a tanárok, oktatók személyes tudásának bővítése, továbbá a kompetencia alapú oktatás széleskörű elterjesztése.

A pedagógussá képzés minőségének folyamatos javítása megfelelő tudományos háttér nélkül elképzelhetetlen. A tudományos igényesség az eredményes kutatás – fejlesztés egyik legfontosabb előfeltétele. Hisszük és valljuk, hogy a kutatás és a képzés átgondolt fejlesztése alapvetően megváltoztathatja intézményünk produktivitását.

Oktatók és hallgatók együttműködése a kutatás jövőjéért

A Benedek Elek Pedagógiai Kar 2011. május 3-án KUTATÓI – HALLGATÓI WORKSHOP elnevezésű rendezvénynek adott otthont. Vitathatatlan tény, hogy karunk egyetemi oktatói, kutatói, pedagógusokat képző tanárai indítják el hallgatóikat a tudományos kutatás kihívásokkal, kalandokkal, erőfeszítésekkel és örömökkel teli útján. Intézményünk egyik fontos célkitűzése, hogy minél több hallgatónk számára elérhető lehetőség legyen a kutatási tevékenységben való eredményes részvétel. Mindebben katalizátor szerepe van karunk kutatóinak, oktatóinak, akik felkészültségük, motivációjuk, elkötelezett munkájuk révén hozzájárulnak a sikeres oktatói, kutatói és hallgatói együttműködések megvalósításához, a tehetséges hallgatók kiválasztásához, vagyis a kutatói életút első lépéseit közösen teszik meg tanítványaikkal. Ezért kutató kollégáink és hallgatóink a főszereplői kutatói – hallgatói workshop elnevezésű rendezvényünknek, melynek célja a karunkon folyó kutatási programok hallgatók részére történő bemutatása, illetve a hallgatók egyes kutatási programokba történő bevonása. Az interaktív, gyakorlatias, műhelymunka jellegű rendezvény sikeres megvalósításához olyan kollégákat kerestünk, akik szívesen bemutatják kutatási területeiket, eredményeiket, továbbá megosztják tapasztalataikat, élményeiket hallgatóinkkal.

Reményeink szerint hallgatóinkat sikerül meghívni a karon folyó kutatásokba, a TDK munkába és a különböző tehetséggondozó programokba.

Pillanatképek a workshopról galériánkban.

Kapcsolódó oldal:

http://www.bpk.nyme.hu/

Hozzászólások lezárva.